woensdag 16 september 2009

#20 Muziek online

Net als met librarything, had ik met last fm al een beetje vooruit gewerkt. Ik ben nooit een enorme radioluisteraar geweest en ik moet voor het voor nieuwe muziekjes altijd hebben van tips. Vroeger in Groningen had ik hele hippe vrienden, die allemaal bij Vera werkten, maar hier in Den Haag moet ik toch andere bronnen gaan aanboren. Last FM leek mij wel zo'n goede bron. Dus meteen heel actief mijn hele Itunes-bibliotheek laten invoeren: kom maar op met die tips.
Eerlijk gezegd, heb ik er niet zo veel mee gedaan. Dat kwam ook door de dertig liedjes limiet. Ik wilde nog wat overhouden voor het moment dat ik er over moest bloggen. Maar nu weet ik niet zo goed meer hoe het werkt en blijk ik toch nog maar een stuk of drie liedjes tegoed te hebben. Bovendien werd ik niet echt blij van de aanraders. Dat die gebaseerd zijn op mijn eigen bibliotheek, probeer ik maar niet persoonlijk op te vatten :)
Ten slotte is muziek voor mij de laatste jaren steeds meer iets op de achtergrond geworden, dan iets waar ik werkelijk voor ga zitten. Ik denk dat dat komt door de ontwikkeling van de mp3 en de bijbehorende speler. Het gebeurt nog maar zelden dat ik met een nieuwe cd in de speler en het boekje in de hand uitgebreid ga zitten luisteren. Misschien moet ik daar maar weer eens tijd voor maken. En wanneer ik dat doe, zal ik last fm er weer eens bijpakken.

Wel erg grappig trouwens dat er free downloads op de site staan. Begrijp ik daar uit dat het downloaden van deze liedjes niet illegaal is? Of trekt deze site zich niet zoveel aan van het auteursrecht?Geen opmerkingen:

Een reactie posten