zondag 25 oktober 2009

#23 En, mevrouw Stemband?

Zo, de 23 dingen zitten er bijna op. En hoewel het fijn zal zijn om hier in het weekend niet meer over na te hoeven denken, vind ik het ergens ook wel een beetje jammer. Het was immers een leuke ontdekkingstocht.
Met veel van de dingen was ik al aardig bekend. Sociale netwerken, chatten, bloggen en online foto's delen maakten al deel uit van mijn dagelijkse internetgebruik. Maar er zaten ook veel nieuwe dingen bij. Voor mij was de RSS feed denk ik toch de grootste ontdekking. Ik begreep nooit hoe iedereen zo op de hoogte was van de laatste nieuwsfeitjes over het NA. Nu krijg ik ze zelf dagelijks binnen op de Netvibes.
Twitter was een leuke ontdekking voor de vakantie. Ik kreeg een aantal vrienden (en zelfs mijn moeder!) zo ver dat ze een account aanmaakten en zo kon iedereen de reis volgen. Stukken beter dan die oneindige reisblogs die mensen altijd schijnen te moeten schrijven.
Er waren ook dingen bij die ik voor mezelf weer minder interessant vond. Het taggen van websites met Delicious is niet erg blijven hangen bijvoorbeeld. Net als de genealogische websites en de podcasts. Maar toch was het erg leuk om er kennis mee te maken.
Hoewel ik het van te voren niet had verwacht, is mijn internetgebruik echt veranderd. En ook de manier waarop ik over praat. Binnen mijn vriendengroep geldt ik plotseling als hip. Wie had dat ooit gedacht?
Ook binnen het NA heeft de cursus wel wat veranderingen te weeg gebracht. Het kennismaken met alle mogelijkheden bracht nieuwe ideeën. Librarything is daar op het moment denk ik het beste voorbeeld van. En we hebben ontdekt dat we zelf 'nieuws' kunnen maken. Opeens haalt het blog van Henny de VPRO. De dingen helpen dus echt om ons werk onder de aandacht te brengen.

En nu is daar de eindstreep. Ik ben erg benieuwd hoe de andere collega's de cursus straks gaan ervaren. Ik denk dat tijd echt een probleem blijft. Iedereen heeft het zo druk dat het nauwelijks onder werktijd in te passen is. Het instellen van de maandagmiddag coaching was leuk bedacht, maar als ondertussen steeds je pieper afgaat, ga je toch maar weer achter je eigen bureau aan het werk. Misschien moet daar dus nog even iets op worden bedacht. Verder heb ik me erg vermaakt. Komt er nog een vervolg? :)

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd met het halen van de eindstreep! Ik heb je posts, je ontdekkingstocht met veel plezier gevolgd.

    Leuk te merken dat Twitter na de scepsis in het begin toch een nuttige tool bleek te zijn. Ook erg leuk om te lezen dat je plots in je vriendenclub de hipste bent in ´social media´ gebruik. Wie had dat gedacht, nota bene dankzij een cursus geïnitieerd door een archief.

    Tijd blijft een probleem, zeker bij Inlichtingen en Onderzoek waar ´vrijgepland´ toch niet altijd daadwerkelijk vrij van alle werkzaamheden betekend. Wellicht dat we in overleg met de afdeling voor de cursisten op de maandag een héle diepe la moeten zoeken. Sowieso een goed idee om al onze dagelijkse verplichtingen tijdens cursussen ook maar eens in die diepe la te stoppen.

    BeantwoordenVerwijderen